Mazda Motor Serbia

Beograd

Street
11000 Beograd

Radno vreme

Prodaja Servis
Tehnologija

 

Maksimalna ekonomičnost i performanse, bez kompromisa

 

Naši inženjeri znaju da je ekonomična potrošnja goriva jednako važna kao i performanse. Zato su osmislili inovativan novi način razvoja naših motora kako biste se mogli opustiti i fokusirati na čisti užitak u vožnji. Svaki element automobila je ponovo dizajniran radi poboljšanja efikasnosti i povećanja dinamike. Od karoserije i podvozja do motora i menjača, sada nudimo najbolje odnose kompresije na svetu. Nazivamo to SKYACTIV tehnologijom.

Tehnološki detalji Jedinstven spoj lepote i tehnikeSKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS veliki je iskorak u Mazdinom neumornom traganju za filozofijom u čijem je središtu čovek. Poboljšanjem dinamike automobila, detaljno i na svim nivoma, uspeli smo još više da unapredimo njihove performanse. Osim odličnih ekoloških i sigurnosnih rezultata, dinamične SKYACTIV tehnologije omogućuju i integrisanu kontrolu nad motorom, prenosom, podvozjem i karoserijom. Tako se uvek osećate kao jedno sa svojim automobilom.

placeholder960x470
placeholder166x82

SKYACTIV Vehicle Dynamics

Savršeno upravljanje vozilom na putu; istinski odraz filozofije Jinba Ittai.

placeholder166x82

G-Vectoring Control

Tehnologija upravljanja motorom radi objedinjenih dinamičnih performansi.

placeholder166x82

Pogon na sva četiri točka

Pouzdana upravljivost, neovisno o vremenskim prilikama.

placeholder166x82

Karoserija i podvozje

Čvršća i laganija karoserija i podvozje pružaju vam iznimnu okretnost.

  • SKYACTIV motor

   Motori

    

   Naši visokoefikasni dizel i benzinski SKYACTIV motori pružaju vam novi, uzbudljivi nivo performansi. Pomeranjem granica, naši inženjeri su stvorili mašine koje iz svake kapi goriva mogu iscediti mnogo više energije, pružajući vam čisti užitak u vožnji i izuzetno ekonomičnu potrošnju goriva. Mazdin SKYACTIV-G 2.0 litreni motor je usavršeni benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem zahvaljujući kojem ima vrlo malu potrošnju goriva i najviši odnos kompresije među benzinskim motorima 14,0:1.

   Motori

  • Mjenjač

   Menjač

    

   Uživajte u maksimalnoj kontroli na putu zahvaljujući našim naprednim menjačima koji prenose još više snage točkovima i tako u bilo kojem trenutku omogućavaju nesmetanu promenu brzine u deliću sekunde. Zahvaljujući proširenom području blokiranja od više od 80 %, automatski menjač SKYACTIV-DRIVE pruža vam osećaj direktnog upravljanja nalik onome kod ručnog menjača. Uz prvorazredno lagan ručni menjač SKYACTIV-MT garantujemo besprekoran osećaj prilikom menjanja brzina.

   Menjač

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

    

   Mazdin sistem i-ELOOP (Sistem regeneracije energije pri kočenju) koristi kondenzator za skladištenje energije koja se povrati tokom usporavanja. Ta energija se kasnije upotrebljava za napajanje prednjih svetala, klima-uređaja, sistema ozvučenja ili druge električne opreme u automobilu. Sistem i-ELOOP nije samo jedinstven način skladištenja energije koja bi se inače nepovratno izgubila, nego pruža poboljšane performanse štedeći pritom gorivo.

   i-ELOOP

  • i-Stop

   i-STOP

    

   iSTOP (tehnologija zaustavljanja motora u praznom hodu) pametna je tehnologija koja radi u potpunom skladu sa sistemom i-ELOOP i služi za uštedu goriva jer se njome isključuje motor pri zaustavljanju automobila, na primer ako je on u praznom hodu u saobraćajnoj gužvi. Pomoću tehnika direktnog ubrizgavanja i optimalnog pozicioniranja klipa možete gotovo odmah ponovo pokrenuti automobil. To znači bitno smanjene potrošnje goriva.

   i-STOP

  Prikazani modeli, boje i određeni elementi unutrašnje i spoljne opreme mogu se razlikovati od modelima namenjenim lokalnom tržištu.

  Login